Recepty

Čínske ryžové rezance vhodné pre deti od 1 roka

Výborné ryžové rezance vhodné aj pre najmenších.

Jednoduchý recept na čínske ryžové rezance, ktoré môžete pripraviť na obed pre Vaše detičky (od 1 roka), ale veľmi chutili aj mne a dokonca aj nášmu tatinkovi 😉 . Mňa inšpiroval Lidl a jeho ázijský týždeň, ktorý práve prebieha.

Recept mal byť pôvodne aj s foto postupom, ale keďže ten môj malý hladoš už stepoval po kuchyni ťahajúc ma za tepláky a kričiac MNAAAM isto pochopíte, že popri pre Lukáška nekonečne dlho trvajúcej príprave si dovoliť ešte aj fotiť nebolo možné 😉 . Finálnu podobu som samozrejme odfotila až po uspokojení škvŕkajúceho bruška môjho večne hladného dieťaťa.

Budete potrebovať: (aby ste nasýtili celú rodinu)

> 200 g ryžových rezancov (kúpila som v Lidl)

> 4 vykostené kuracie stehná

> 4 mrkvy

> 1 cibuľa

> 2 vajcia

> baby špenát (6 listov)

> zeleninový vývar (alebo bezglutamánový bujón – ja kupujem v dm-ke)

> olivový olej, morskú soľ, kurkumu, bazalku

Príprava: 15 minút                         Varíme: cca 45 minút

Na olivovom oleji a cibuľke si opečieme na drobno nakrájané kuracie stehná. Trošku osolíme, pridáme kurkumu a bazalku. Mrkvu si so škrabkou nastrúhame na tenké plátiky a vhodíme do panvice s opečeným mäskom. Zalejeme zeleninovým vývarom a dusíme kým mrkva nie je mäkká.

Zatiaľ si v druhom hrnci v osolenej vode uvaríme ryžové rezance. Stačí ich variť 4 minúty. A zároveň si z dvoch vajec pripravíme hustú praženicu. Baby špenát si nakrájame na drobno.

Do panvice s mäskom a mrkvou vhodíme rezance, praženicu a baby špenát a všetko ešte opražíme 1-2 minúty.

A máme hotovo!

Dobrú chuť praje Lukáško a Lucia.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *