Recepty

Vynikajúci šťavnatý perník

Hrnčekový perník s jablkami

Keďže kvôli Lukyho chorobe už trávime šialene dlhý čas doma, pustila som sa dokonca aj do pečenia (čo???). Pečenie nie je zrovna moja silná stránka a už vôbec nie obľúbená činnosť. A chcete vedieť prečo? Pretože viac mojich pokusov skončilo v odpadkovom koši ako na tanieri. ALE! Tentokrát sa mi nejakým zázrakom podaril vynikajúci šťavnatý perník, pochválil ho dokonca aj môj Lypko, ktorý sladké vôbec neobľubuje, a tak sa musím s Vami podeliť o recept  😉 . Je úplne jednoduchý, celkom zdravý a tajomstvom jeho šťavnatosti sú jablká <3

pernik

Príprava: 10 minút          Pečieme: 30minút

Budete potrebovať:

› 2 hrnčeky špaldovej celozrnnej múky

› 3-4 jablká (podľa veľkosti)

› 1/2 hrnčeka trstinového alebo kokosového cukru

› 3 PL kakaa

› 3 KL kypriaceho prášku do perníka

› 2 vajcia

› 100 ml oleja

› 100 ml mlieka

› 1 KL škorice

› kokos, čokoláda alebo džem na vrch perníka (podľa toho čo doma ľúbite)

Postup:

Do veľkej misky dáme múku, cukor, kakao a kypriaci prášok. Jablká si nastrúhame nahrubo a zmiešame so škoricou. Ak sú jablká kyselšie osladíme ich trochou cukru. K suchým surovinám pridáme nastrúhané jablká, vajcia, mlieko a olej. Dobre premiešame a cesto máme hotové.

Plech si vymastíme a vysypeme múkou alebo proste použijeme papier na pečenie. Zmes rovnomerne vylejeme na plech. Pečieme asi 30 minút na 180°. Nakoniec posypeme kokosom alebo potrieme džemom či roztopenou čokoládou. Perník je vďaka jablkám neskutočne šťavnatý a chutný. A tá vôňa škorice je proste neodolateľná….MŇAM

hrncekovy pernik s jablkami

PS1: ja som ho robila na menší plech (28 cm x 22 cm), aby bol vyšší. Ale ak máte doma viac papkáčov, určite ho urobte radšej z dvoch dávok 😉 .

PS2: A nakoniec to najlepšie: Tramtadadáááá. Výherkyňami Kuchárskej knihy Lidla sa stávajú:

ja.alzbet.ka@gmail.com
slovakova.lenka1@gmail.com

Srdečne gratulujem a poprosím Vás pošlite mi do mailu alebo správy svoje adresy.

Lucia a Lukáško.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *