Recepty

Zapekaná ovsená kaša so slivkami

Vynikajúce zdravé raňajky.

Nedávno som na blogu jednej foodblogerky čítala veľmi výstižnú vetu a to, že najlepšie raňajky sú tie, ktoré si buď pripravíte večer predtým alebo Vám ich pripraví niekto iný! A to je v mojom prípade písmo sväté!!! Cez víkendy často pripravuje raňajky náš ♥ tatinko, a tie si vždy neskutočne vychutnám. A počas týždňa ich samozrejme pripravujem ja a to väčšinou s plačúcim Lukáškom zaveseným na mojich teplákoch 🙁 . Aj Vaše deti sa ráno budia také hladné a nevrlé? Až po naplnení bruška sa s ním dá normálne fungovať. Presne preto milujem tento rýchly recept (zdroj je opäť moja maminka), ktorý si môžete pripraviť už večer predtým. Aj keď samozrejme najlepšia je úplne čerstvá…

Kaša je vhodná pre detičky cca od 12 mesiacov.

Príprava: 5 minút                Pečieme: 30 minút

Budete potrebovať: (ja som ju robila do malej zapekacej misky 15x15x5cm)

> 3 slivky

> 1/2 šálky ovsených vločiek

> 1/2 šálky mlieka (kravské, mandľové, sójové)

> 1 PL agáve sirupu alebo medu

> 1 ČL mletej škorice

> 1/2 ČL kypriaceho prášku z vínneho kameňa

> 1 vaječný bielok

> štipka morskej soli

Postup:

V jednej miske si zmiešame suché suroviny – ovsené vločky, škorica, kypriaci prášok, štipku soli a v druhej miske zase mokré – mlieko, agáve a bielok. Mokrú zmes si prelejeme do suchej a poriadne premiešame. Jednu slivku si nakrájame na drobné kúsky a pridáme do hotovej zmesi. Zmes vylejeme do zapekacej misky a na vrch poukladáme zostávajúce 2 slivky nakrájané na kolieska. Dáme zapekať na 180°C na cca 30 minút.

slivky skorica

A na druhý deň ráno trošku prihrejeme v rúre a môžeme ihneď podávať.

Dobrú chuť prajeme.

Lucia a Lukáško

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *