Recepty

Zapekaný karfiol vhodný od 1 roka

Recept pre malých i veľkých papkáčov.

Zapekaný karfiol so zemiakmi varím už od čias kedy som bola vegetariánkou. Je to veľmi jednoduché a zdravé jedlo vhodné pre toto jesenné obdobie. Karfiol však môže nadúvať, a preto je potrebné ho menšiemu bábätku dať na skúšku a počkať ako jeho bruško zareaguje. U nás problém nebol a tento pokrm patrí medzi Lukáškove najobľúbenejšie.

Vhodné pre detičky od 12 mesiacov a tiež pre maminku či tatinka…náš nad ním však ohrnul nos.

Príprava: 10 minút          Varíme: 15 minút          Pečieme: 45 minút

Budeme potrebovať (na cca 4 porcie):

› 1 celý karfiol

› 5-6 väčších zemiakov

› 1 nastrúhaná mozzarella

› 1/2 šálky mlieka

› 1 vajce

› olivový olej

› štipka morskej soli

› bylinky na ochutenie (bazalka, provensálske korenie alebo oregáno)

karfiol

Očistíme a umyjeme si karfiol a celý ho dáme uvariť do vody. Varíme do polomäkka. Zatiaľ si ošúpeme zemiaky a nakrájame na kolieska. Môžeme si tiež nastrúhať mozzarellu (dá sa kúpiť aj strúhaná). Takmer uvarený karfiol vyberieme z hrnca a rozdelíme si ho na ružičky.

Misu na zapekanie alebo jánsku misu si vymastíme olivovým olejom. Na spodok dáme vrstvu zemiakov, na to poukladáme kúsky karfiolu a posypeme mozzarellou. Trošku osolíme a ochutíme bylinkami (výber nechám na Vás). A následne ukladáme ďalšiu vrstvu zemiakov, karfiolu a strúhanej mozzarelly. V mlieku si rozšprúdlujeme jedno celé vajíčko a vylejeme na karfiol.

Pečieme v rúre na 180° cca 45 minút alebo dokedy nezmäknú zemiaky.

A podávame!

zapekany karfiol

Dobrú chuť prajeme!

Lucia a Lukáško

mamavie-ikonka

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d blogerom sa páči toto: