Recepty

Banánový chlieb bez múky a cukru.

bananovy chlieb

Mám rada jednoduché a rýchle recepty. A ak sú navyše ešte aj veľmi chutné a zdraviu prospešné, tak ich varím a pečiem stále dookola. Keďže rada experimentujem vymyslela som si tento recept na banana bread bez múky a cukru a s radosťou môžem povedať, že u nás doma sa ujal. Z čoho ho teda upečieme? Namiesto klasickej múky použijeme mandľovú. Vo výslednej chuti rozdiel nespoznáte a ak by ste ho náhodou nezjedli za jeden deň, je potrebné uložiť ho do chladničky. To sa u nás ale ešte nestalo 😉 ! Mandľová múka je bezlepková a je vhodná najmä na pečenie sladkých koláčov a cukroviniek. Obsahuje zdraviu prospešné tuky, znižuje riziko vzniku srdcových ochorení a rakoviny, je bohatá na vitamíny (A, D, E, magnézium, kalcium, draslík) má vysoký obsah bielkovín a nízky obsah cukru. A práve preto som si ju obľúbila a začala v niektorých receptoch používať ako náhradu za bielu alebo špaldovú múku, a to aj napriek vyššej cene.

Príprava: 15 min Pečieme: 50 minút

bananovy chlieb z mandlovej muky

Budete potrebovať:

bananovy chlieb bez muky

Postup:

V jednej miske si zmiešame suché suroviny (mandľová múka, škorica, kypriaci prášok, soľ) a v druhej miske mokré suroviny (roztlačené banány, vajcia, med, mlieko a kokosový olej). Potom suchú zmes postupne sypeme do mokrej zmesi a miešame až kým sa nám pekne nespoja a vznikne vláčne cesto. Nakoniec pridáme nadrobno nasekanú čokoládu. Formu na banánový chlieb si buď potrieme kokosovým olejom alebo použijeme papier na pečenie a cesto do nej rovnomerne vylejeme. Pečieme asi 50 min na 180°C. U nás doma sme závislí na výrobkoch zo Slowlandie a na tento banánových chlieb z mandľovej múky sa neskutočne hodí ich Mandľový krém. Dokonalá kombinácia chutí!

Dobrú chuť prajeme.

Lucia a Lukáško

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

%d blogerom sa páči toto: