Čo dnes budeme jesť?
Moja takmer každodenná otázka a niekedy som už ako vážne dosť zúfalá!? Určite to veľmi dobre poznáte. Jedlo pre seba by som niekedy až tak veľmi neriešila alebo by som si niečo objednala, ale pre Lukyho tak či tak variť musím, teda lepšie povedané chcem! Domáce obedy mu pripravujem odkedy začal jesť aj niečo iné ako materské mliečko. Momentálne máme taký režim, že polievku zje pred spánkom a hlavný chod až keď sa zobudí. Aj keď je dobrý papkáč zatiaľ mu to takto vyhovuje najviac.
A ako papajú Vaše detičky? Zjedia celý obed ešte pred spánkom?
Tento náš obedík vznikol tak povediac z toho, čo chladnička dala. Je celkom nenáročný, rýchlo hotový a obom nám veľmi chutil, takže ho zaraďujem do nášho jedálnička. Rozhodla som sa podeliť o recept aj s Vami a snáď Vám aspoň jeden deň ušetrím večnú dilemu s tým, čo zase uvariť 😉 .
Varíme: 15 – 20 minút Príprava: 10 minút Pečieme: 20 minút
Budete potrebovať: (2 porcie dieťa/2 porcie mama)
› 6 zemiakov
› 125g bryndza
› 1/2 bieleho jogurtu
› 1 žĺtko
› soľ, červená paprika, oregáno
› syr na posypanie (eidam, gouda, mozzarella)
› zelenina na oblohu (akú Vaše deti majú radi alebo zjedia, ja som dala uhorku a cherry rajčinky)
Recept je vhodný pre deti od 1 roka avšak použite pasterizovanú bryndzu.
Postup:
Zemiaky si uvaríme v šupke. Necháme vychladnúť a potom ošúpeme. Rozkrojíme na polovicu a vydlabeme vnútro. Vnútro zemiakov si zmiešame v miske s bryndzou, jogurtom a žĺtkom. Posolíme, pridáme trošku červenej papriky a štipku oregána na prevoňanie. Vydlabané zemiaky si dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a plníme prichystanou zmesou. Pečieme v trúbe na 200° približne 20 minút.
Na tanieri posypeme na jemno nastrúhaným syrom a podávame so zeleninovou oblohou.
Dobrú chuť praje Lucia a tentokrát aj Lukáško.